Čelik ubjedljiv protiv Bosne

Kup BiH

Čelik ubjedljiv protiv Bosne

U okviru pretkola KUP-a BiH za muškarce, najzanimljivije je trebalo biti u Zenici gdje su se sastali Čelik i Bosna Prevent.

Međutim u Gradskoj Areni Zenica, postojao je samo jedan tim, Čelik, koji je Visočanima dopustio dva puta da izjednače, prvo na 1:1 u 1. minuti, a onda na 16:16 u 19. minuti.

Ostalo je sve pripalo Čeliku koji je u ovoj utakmici više želio pobjedu, ali ne toliko koliko Visočanima nije stalo do bilo čega u ovom meču.

Čelik je bio bolji u svim segmentima igre. Jedino su golmani Bosne uspješniji bili od kolega sa suprotne strane, ali ni to nije pomoglo Visočanima da izbjegnu blamažu.

Kod Čelika je Davor Kadić bio najbolji sa 14 golova, a Davor Lučić je dodao 10, dok je Starčević sakupio 12 odbrana.

Kod Bosne najefikasniji je bio Selimović sa 11 golova, a mladi Begović koji je zamjena za Geku u ovoj utakmici dodao je 7. Enes Sirćo je sakupio 15 odbrana!

Čelik- Bosna Prevent 55:36(25:21)
Arena, Zenica. Gledalaca: 200. Sudije: Muhtarević i Omerefendić(oba Živinice). Delegat: Hasić Alija. Sedmerci: Čelik 2(2), Bosna Prevent 8(5). Isključenja: Čelik 8 min., Bosna Prevent 6 min..

Čelik:
Starčević(12 odbrana, 1 gol), Vidimlić, Ćosić 1, Dervenčić 2, Gušić 6, Ekinović, Al. Begagić 4, Šahinović 8, Kadić 14(2), Bajramović 5, Begović 1, Ad. Begagić 2, Lučić 10, Duvnjak , Šarenac 2, Hodžić(3 odbrane, 2 sedmerca). Trener: Ljubomir Filipović.

Bosna Prevent:
En. Sirćo (15 odbrana,), Žiga(7 odbrana), Musa, Zečević 4, Selimović 11, Bećar 5 (3), Skopljak 3(1), Burić, Omanović , Balta 1, Ahić 1, Ed. Sirćo, Begović 7, Vranac, Semić, Kadić 4. Trener: Samir Jamaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.