Čelik ubjedljiv protiv Krajine

Prva utakmica četvrtfinala Kupa u rukometu

Čelik ubjedljiv protiv Krajine

Dino Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 300 gledatelja dočekali ekipu Krajine iz Cazina u okviru prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH.

Bio je to sudar drugoplasirane ekipe Premijer lige i prvoplasirane ekipe Prve lige FBiH, a na kraju sasvim zasluženo pobjedu je odnijela domaća ekipa.

Gosti su se u Zenicu došli pokazati u dobrom svijetlu, a to su večeras i demonstrirali u prvom poluvremenu i to na krilima dvojice bivših igrača Čelika, Emira Šahinovića i Edina Bajramovića. Gosti su se držali sve do 27. minute, ali onda im je ponestalo snage te su domaćini došli do vodstva 15:13, do kraja poluvremena domaći su još više povećalivodstvo tako da se na odmor otišlo sa plus četiri za Zeničane 18:14.

U drugom poluvremenu došao je do izražaja kvalitet domaćina i veći izbor kvalitetnih rukometaša, tako da se prednost Čelika iz minute u minutu povećavala sve do kraja utakmice. Na kraju konačni rezultat 38:29 za Čelik za nešto mirniji revanš u Cazinu.

U redovima Čelika večeras je briljirao Davor Kadić s devet golova, odlični su bili Aldin Begagić sa sedam golova i Haso Čosić sa šest pogodaka. U redovima Krajine simultanku je odigrao Edin Bajramović sa 11 golova, dok je Emir Šahinović postigao četiri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.