Uprava Barcelone odlukom šokirala Luku Cindrića

Tvrde španski mediji

Uprava Barcelone odlukom šokirala Luku Cindrića

E. Oštraković

Rukometni klub Barcelona iznenadila je reprezentativca Hrvatske, Luku Cindrića, sa posljednjom odlukom koju su donijeli.

Naime, španski mediji tvrde da je Barcelona saopštila Cindriću da će na kraju ove sezone raskinuti ugovor sa njim.

Razlog zbog kojeg su ovu odluku donijeli čelnici Barcelone jesu brojne povrede Cindrića koji je u ovoj sezoni propustio veliki broj utakmica.

Tako je klub već obavijestio Cindrića da može početi da traži novi klub u kojem bi ovaj sjajni rukometaš mogao nastaviti karijeru.

Cindrić je u Barcelonu stigao 2019. godine iz Kielcea i tada je potpisao ugovor do 2023. godine. Ipak, taj ugovor je produžen.

Prije tri godine Cindrić je potpisao novi, poboljšani ugovor sa Barcelonom do 2025. godine, ali izgleda da ga neće odraditi do kraja.

Cindrića će na poziciji srednjeg beka zamijeniti nedavno dovedeni Pol Valera iz Granollersa i Slovenac DOmen Makuc.

Osim toga u Barceloni vjeruju da i Blaž Janc, te Melvyn Richardson i Dika Mem mogu odigrati na poziciji srednjeg beka.

U svojoj dosadašnjoj karijeri osim za Barcelonu Cidrić je nastupao za Ogulin, Senj, Karlovac, Metalurg, Vardar i Vive Kielce.

Biti će zanimljvio pratiti gdje će svoju karijeru nastaviti ovaj sjajni rukometaš, te da li će prestati silne povrede koje je imao u zadnje vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi