Ciudadu titula, naši solidni u 29. kolu

Ciudadu titula, naši solidni u 29. kolu

Adnan Beganović

U 29. kolu u jednoj od najboljih evropskih rukometnih liga, španjolskoj ASOBAL ligi, naši internacionalci odigrali su solidne partije, a "veliki" Ciudad Real je pobjedom nad Barcelonom osigurao novu titulu. 

Octavio, naših Darka Martinovića i Nikole Prce, poražen je pred svojim navijačima od Ademar Leona (26:30). Nikola Prce postigao je 4 gola, dok se Darko Martinović tri puta upisao u listu strijelaca. Ovim porazom klub naših interancionalaca kolo prije kraja prvenstva pao je na 10. poziciju tabele.

Desni bek naše reprezentacije, Branislav Obradović, sa svojom Antequerom upisao je pobjedu na gostovanju kod Arratea (26:25). Obradović je odigrao solidnu partiju, te je tri puta tresao mrežu domaćina.

Vukašin Stojanović i njegov Naturhouse La Rioja u 29. kolu nisu se baš proslavili. Na gostovanju kod Valladolida upisali su ubjedljiv poraz (38:30), a naš reprezentativac bio je sa 4 gola ponajbolji igrač u svojoj ekipi.

Najzanimljiviji susret 29. kola odigrali su Ciudad Real i Barcelona. Ciudad je ubjedljivo slavio (37:26) i tako kolo prije kraja obezbjedio novu titulu. Nove, stare šampione do pobjede su predvodili Abalo sa 13 i Rutenka sa 12 golova, dok je kod poražene Barcelone bolji od ostalih bio  Tomas sa 7 postignutih golova.

Rezultati 29. kola:
Ciudad Real – Barcelona 37:26
Octavio – Adema 26:30
Torrevieja – Alcobendas 29:24
Arrate – Antequera 25:26
Almeria – Cuenca 24:38
Valladolid – Naturhouse La Rioja38:30
Teucro – Granollers 28:37

Poredak: Ciudad Real 54, Barcelona 50, Valladolid 44, Portland 42, Ademar 42...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.