Damir Halilković pronašao novi klub u Italiji

Bivši rukometni reprezentativac BiH

Damir Halilković pronašao novi klub u Italiji

E. Škorić

Italijanski rukometni klub Raimond Sassari objavio je danas da je postignut dogovor sa bivšim reprezentativcem BiH Damirom Halikovićem.

Haliković, koji je rođen u Gradačcu 10. maj 1992. godine, ponikao je u svom matičnom klubu RK Gradačac, gdje je prvi nastup upisao 2008. godine.

Igrao je u BiH za Željezničar i Bosnu te Slobodu, a od 2015. do 2017. godine je bio član Nexea iz Hrvatske. Imao je i jedno zanimljivo iskustvo igranja u Turskoj.

Prije tri godine je prešao u Italiju, igrao za SSV Bozen s kojim je osvojio Scudetto, dva Kupa i Superkup Italije, a zatim je u BiH kao igrač RK Sloboda Tuzla osvojio Kup BiH.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

190 centimetara visoki pivot vratio se u Italiju i sa Sassarijem želi novi naslov u Italiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi