Danijel Riđić se vratio iz Amerike: "Tamo sport služi zabavi"

Preuzima palicu u RK Vogošća

Danijel Riđić se vratio iz Amerike: "Tamo sport služi zabavi"

Nekadašnji rukometaš, a danas trener Danijel Riđić nakon šestomjersečnog izbivanja s bh. rukometnih terena zbog privatnih obaveza vratio se na posao, na mjesto šefa stručnog štaba RK Vogošća, tenutnog lidera na premijerligaškoj tabeli.

Riđić je proteklih pola godine boravio u Americi, a dok je bio odsutan mijenjao ga je Senad Skopljak, čovjek koji će zadržati jedan od poslova u klubu.

"Vratio sam se nakon tačno pola godine. Tako je bilo planirano, nisam znao tačan datum doduše, nekoliko dana gore ili dole, ali okvirno je bilo šest mjeseci", priča Riđić koji je prije početka sezone dogovorio trogodišnju saradnju, da bi mu onda čelnici kluba izašli ususret kada se pojavila opcija odlaska u SAD. Otamo se, kaže vraća sa raznim lijepim iskustvima.

"Nauči čovjek stvašta nešto novo, bilo je prilike da se upoznam sa mnogim zanimljivostima, bilo je vremena i za sportske aktivnosti, odlaske na utakmice, NBA, NFL, NCAA. To je potpuno dzugi svijet, nezamisliv za naše podneblje. Sport tamo služi isključivo zabavi. Jedna utakmica traje sat vremena, ali se to razvuče na tri, tri i pol kako bi ljudi mogli duže da budu zajedno, da se druže. Način je to kako da se produbi kvalitet društvenog života. Nikoga ne zanima ko će pobijediti niti se pravi pritisak i diže hampa oko bilo čega. Bitno je da se druži, jede, pije i to je to. Show business."

Dan nakon povratka Vogošća je igrala i poražena je od Maglaja. Njegova ekipa je trenutrno na liderskoj poziciji. Je li i sam začuđen rezultatima?

"Nisam začuđen, ali nisam iskreno očekivao da ćemo se boriti za prvo mjesto. Cilj nam je bio da osiguramo Evropu. Skoro čitav tim iz prethodne sezone je napustio klub, pa smo se okrenuli stvaranju ekipe na duže staze. Ipak, pokazalo se da su svi novi igrači dovedeni s razlogom, brzo su se uklopili. Dovedeni su dakle smisleno i nismo tu pogriješili.", priča Riđić.

On je uživo gledao meč u Maglaju (21:20 za domaćina), a već za vikend očekuje ga okršaj sa Zrinjskim koji bi trebao biti veoma uzbudljiv.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Imali smo u Maglaju pet razlike na poluvremenu, ali je na kraju domaćin zasluženo slavio. Mislim da su u drugom dijelu pokazali više volje, želje za pobjedom. U Maglaju je svakome teško igrati jer je lijepa, rukometna atmosfera i to donosi kvalitet više domaćinu. Nismo razočarani, nije smak svijeta. Slijedi nam Zrinsjki koji igra također stvarno kvalitetno i ima visoke ambicije, pa očekujemo također uzbudljivu utamicu.

Ponavljam nije nam imperativ titula, ali ako nam se ponudi - što da ne. Borit ćemo se da budemo što bolji, pa ćemo na kraju vidjeti. Činjenica je da je ove sezone takmičenje mnogo uzbudljivije i u vrhu i za opstanak, a mislim da je tome najviše doprinijelo ukidanje Lige za prvaka, famoznog play-offa."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije