Derbi za Premijer ligu: RK Gradačac dočekuje RK Čelik
Zeničani idu u goste jedinom konkurentu za Premijer ligu u ovoj sezoni

Zeničani u lošoj finansijskoj situaciji

Derbi za Premijer ligu: RK Gradačac dočekuje RK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Pobjedom protiv “Jajca” u prošlom kolu rukometaši “Čelika” upisali su šestu uzastopnu pobjedu u Prvoj ligi. 

U narednom 7. kolu predstojećeg vikenda čeka ih derbi prvog dijela prvenstva i gostovanje kod “Gradačca”, koji također ima omjer od šest pobjeda kao i Čelik, tako da će ovo biti derbi prvog dijela prvenstva, a možda i utakmica koja bi mogla odlučiti koja će ekipa u narednoj sezoni igrati Premijer ligu. 

Odlazak na gostovanje kao i prethodna utakmica protiv “Jajca”, prema tvrdnjama Uprave bili su pod upitnikom zbog loše finansijske situacije u klubu. U najnovijem saopštenju za javnost na stranici Kluba kaže se da će “Čelik” ipak putovati na gostovanje.

“Nakon što smo uz pomoć ALBE d.o.o Zenica, koja nam je uplatila hiljadu KM dovoljnih za troškove utakmice protiv RK “Jajca”, odigrali utakmicu (i pobijedili), danas nas je obradovao naš bivši igrač i najvatreniji navijač “Čelika” iz Holandije koji je želio da ostane anoniman: on je uplatio 600 KM za troškove autobuskog prevoza ekipe za Gradačac. Time je riješen osnovni problem putovanja u Gradačac i sada još trebamo riješiti nekoliko sitnica oko tog putovanja. Ekipa trenira maksimalno i u subotu se putuje u Gradačac“, kaže se u saopćenju RK “Čelik”.

Kapiten Rukometnog kluba “Čelik”, Faris Mrako, koji je najavio mogući štrajk igrača prošle sedmice sada kaže:

“Odustali smo od štrajka i u Gradačac idemo po pobjedu! Žestoko radimo na treninzima i pobjedom u Gradačcu smo samo još pola koraka do Premijer lige i Evrope“, izjavio je Mrako.

U ekipi “Čelika” nema povrijeđenih, ali zato ima prehlađenih i gripoznih. U narednoj utakmici u tim se vraća Edin Gušić koji je pauzirao dvije utakmice, a neizvjestan je nastup i golmana Riada Polića i beka Maria Filipovića.

Utakmica RK “Gradačac” – RK “Čelik” igra se u subotu, 7. novembra u 20 sati, u sportskoj dvorani “Gradačac”, bez prisustva publike

Promo

Top Komentari

Prazina
Jesu igrači dobili koju kiflu, jabuku i popust 10% na paket mlijeka?
0 1
BojanN
Dobili su, al su tebi ostavili, jer si bijednik i raspala sirotinja.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi