RK Čelik deklasirao RK Jajce i zadržao prvo mjesto na tabeli
Zeničani su upisali i šestu pobjedu u isto toliko odigranih mečeva, te su ove sezone prvi favoriti za ulazak u Premijer ligu BiH

Prva liga FBiH, 6.kolo

RK Čelik deklasirao RK Jajce i zadržao prvo mjesto na tabeli

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Rukometaši Čelika nastavili su sa pobjedama u 1.ligi FBiH, Zeničani su večeras u okviru 6.kola u zeničkoj Areni bez problema pobijedili RK Jajce rezultatom 41:21.

Crno-crveni su ove sezone prvi favoriti za ulazak u Premijer ligu, a to su i večeras demonstrirali na domaćem terenu. U prvom poluvremenu gosti iz Jajca su se držali, odnosno Čelik je vodio cijelo vrijeme, ali nisu uspjeli da naprave nešto veću prednost. Ipak prvo poluvrijeme je okončano 17:11 u korist Čelika.

U drugom dijelu izabranici Seldina Rizvanovića razbili su goste iz Jajca, tako da je bilo samo pitanje sa koliko golova razlike će slaviti pobjedu. Na kraju je bilo 41:21 za Čelik, koji je upisao šestu uzastopnu pobjedu i zasluženo su na vrhu tabele.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, veteran Aldin Begagić pokazao je još jednom da još ima snage i kvalitete da se nosi s protivnicima, postigao je sedam golova i bio najefikasniji u redovima ekipe Čelika, istakli su se još Slaven Šijaković i Edin Gušić s po šest golova.

Kada je u pitanju ekipa Jajca, Admir Popaja je postigao sedam, dok je Antonio Radić dodao četiri gola.pč

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti