Derventa bolja od Čapljine

Rukometna Premijer liga, 25. kolo

Derventa bolja od Čapljine

U okviru pretposljednjeg 25. kola ekipa Dervente je pred 350 gledalaca uspjela da upiše jos tri boda jer je savladana ekipa HRK Čapljina iz Čapljine.

Prvo poluvrijeme je bilo konstantno neizvjesno sa stalnim izjednačenjem. Minimalnu prednost od jednoga gola imali su i domaći i gosti, ali nakon 30 minuta igre završeno je rezultatom 14:13 za ekipu Dervente.

 

Drugo poluvrijeme se nastavlja istim tenpom igre kao i prvo poluvrijeme - sve do 43. minute, kada domaći sastav uspijeva lagano se odlijepiti na dva, a kasnije i tri gola razlike.

 

Sve što je gostujuća ekipa mogla uraditi je to da smanji rezultat na dva razlike, što je bio i konačan rezultat 26:24 za rukometaše Dervente.

 

25.kolo Premier lige BiH

RK Derventa-HRK Čapljina (14:13) 26:24

 

Sudije:Muhtarević Adnan i Omerefendić Jasenko oba iz Živinica

Delegat:Turudić Milenko iz Mostara.

 

RK Derventa:Blagovčanin(16.odbrana), Marić 3, Sibinčić, Todorić, Zemunović 5, Škrga 1, Lukić 1, Gavrić 1, Lazarević, Zekić, Veljković 3, Jović 1, Marčeta 6, Ninković, Stanković 5, Mišanović.Trener:Zoran Dokić.

 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

HRK Čapljina:Pušić, Bule 2, Jurković 9, Ostojić, Suton 2, Pervan 1 , Miličević 2, Brkić, Vegar 6, Kordić 2, Rodin.Trener:Suton Dragan.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.