Dino Hamidović: Potajno sam se nadao, ali iskreno nisam očekivao da ću biti u sastavu
Velika je stvar da su novi momci dokazali da se na njih može računati, ali Hamidović je pokazao da i u Premijer ligi BiH ima potencijala za reprezentaciju.

Gračanički bombarder odigrao utakmicu života

Dino Hamidović: Potajno sam se nadao, ali iskreno nisam očekivao da ću biti u sastavu · Intervju

E. Oštraković, foto: E. Dindić

Najveća čast za jednog sportistu u njegovoj karijeri zasigurno je natup za nacionalni tim svoje države, jer tu slast osjete samo oni najbolji.

Dino Hamidović je poznavaocima rukometne Premijer lige BiH dobro poznato ime, a od jučer je dobro poznato ime i onima koji prate samo rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

On je u četvrtak dobio šansu da debituje za seniorski tim reprezentacije BiH u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i to na gostovanju Finskoj. U toj utakmici imao je skromnu minutažu, a uspio je postići i svoj prvijenac.

Ipak, briljirao je u revanšu u Tuzli. Niko nije mogao očekivati, pogotovo zbog pozicije koju igra, da će Hamidović odigrati utakmicu života, te na kraju ponijeti epitet najboljeg igrača utakmice u jučerašnjoj pobjedi naše reprezentacije protiv Finske.

"Potajno sam se nadao pozivu, s obzirom da imam zaista dobru sezonu iza sebe, ali iskreno nisam očekivao da ću dobiti minutažu već na prvom okupljanju i da ću biti u sastavu. Atmosfera u reprezentaciji je fantastična. Fenomenalno sam prihvaćen od strane saigrača, koji su veliki profesionalci i hvala im na ovakvom prijemu", kazao je Hamidović za SportSport.ba.

Govorio je o prvim nastupima za reprezentaciju, ali i o igranju pred najboljim navijačima, te skandiranju njegovog imena od strane prepunog Mejdana.

"Ovo je za mene ostvarenje dječačkog sna. Drago mi je da sam opravdao minute koje mi je dao selektor. Nisam ni sanjao da će se sve kockice ovako poklopit, ali hvala Bogu, sve što je trebalo da uđe na kraju je i ušlo. Osjećaj je neopisiv. Za to se živi i radi i trenira cijelu karijeru. Zaista je taj osjećaj nešto posebno. Jednostvano svaki igrač živi za ovaj trenutak, da obuče dres nacionalnog tima i da igra pred ovakvim navijačima, a sve ostalo je bajka".

Velika je stvar da su novi momci dokazali da se na njih može računati, ali Hamidović je pokazao da i u Premijer ligi BiH ima potencijala za reprezentaciju.

"Još uvijek sam pod utiscima, iskreno mislim da je selektor zadovoljan i sa mojom partijom, ali i igrom ostalih novajlija koji su dobili minutažu. Jako bitna stvar je da smo dokazali, da bez nekoliko standardnih reprentativaca smo uspjeli iznijeti ove dvije utakmice i opravdati te minute koje su nam pružene. Odavno sam govorio da je liga ove godine nikad jača. Ima dosta dobrih ekipa, sa jako dobrim imenima i da ima jako kvalitnih igrača koji mogu mnogo pružiti".

Na kraju se osvrnuo i na igre svog kluba, RK Gračanica, te se nada da će na kraju uspjeti osvojiti titulu.

"Kada je u pitanju moj klub, ove sezone igramo odlično. Ovo od nas niko nije očekivao, svima smo iznenađenje, ali samo mi znamo kakav trnovit put smo prošli. Dvije godine smo na okupu i to je sada samo kulminiralo i igramo odlično. Ponavljam liga je izjednačena, na kraju će odlučiti nijanse, ali nadam se da ćemo na kraju mi biti prvaci".

Top Komentari

GEC
haubica
5 0
Incognito
Odlican
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi