Šuman: ispunili smo cilj, zadovoljan sam mladim snagama
Finci nisu izdržali u grotlu Mejdana, Zmajevi pred vratima EP

Finci istakli sjajnu atmosferu u tuzlanskoj dvorani

Šuman: ispunili smo cilj, zadovoljan sam mladim snagama

E. Dindić

Nakon utakmice BiH - Finska održana je konferencija za medije.

Po okončanju meča u Mejdanu u kojem je naša selekcija savladala Finsku sa 31:19, selektor Bilal Šuman bio je zadovoljan urađenim poslom.

"Imali smo ovaj plan da osvojimo četiri boda. U Finskoj je bilo teško igrati ali smo dobili gore i ovdje u Mejdanu. Raduje me činjenica da smo pružili dobru partiju bez šest standardnih reprezentativaca. Raduju me i mlade snage, Hamidović, Keškić, Hasečić, dobri momci, svijetla budućnost i svježija snaga naše reprezentacije. Opravdali su moja očekivanja.".

Dino Hamidović, najbolji pojedinac današnjeg susreta nije krio radost:

"Sa ove dvije pobjede otvorili smo sebi vrata EP. Preostaje nam Bjelorusija i Češka i vidjećemo kako će se to odvijati.".

Selektor Finske Kaj Kekki nakon utakmice je istakao:

"Danas smo bili ispod kvaliteta Bosne. Postojala je razlika u igri cijelo vrijeme. Prednost BiH tokom cijelog meča", poručio je Kekki.

Miro Koljonen, rukometaš gostiju istakao je da nije bilo puno šanse da se Zmajevi iznenade u Mejdanu:

"Atmosfera je bila veoma dobra. Znali smo da je BiH kvalitetan protivnik pogotovo što igraju pred domaćom publikom. Šest golova razlike iz prvog poluvreman bilo je teško dostići.".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi