Doborac: Želimo biti stabilni

Trener RK Gradačac

Doborac: Želimo biti stabilni

E. Škorić

U prostorijama RK Gradačac održana je press konferencija za novinare, na kojoj se govorilo o ambicijama kluba, kao i o nadolazećoj utakmici sa Slogom iz Doboja, te porazu u 1. kolu od Izviđača u Ljubuškom.

Rukometaši Gradačca prošlog su vikenda, u okviru 1. kola BiH Premijer lige, u Ljubuškom poraženi od domaćeg Izviđača (28:20), no trener Mehmed Doborac smatra da njegov tim nije zasluženo visoko poražen.

"Prošlu subotu startalo je i zvanično prvenstvo rukometa u BiH. Gostovali smo u Ljubuškom gdje smo zabilježili poraz. Sam rezultat govori da je utakmica bila laka i da je prevelika razlika, dok sam tok utakmice nije išao u tom pravcu.  Recimo da je u 45. minuti rezultat bio izjednačen i da se utakmica lomila. Domaćin je bio spretniji i bolji tog momenta i iskoristio to u svoju korist", kazao je Doborac, dodavši:

"Ekipe nikad nisu bile izjednačenije nego u ovom prvenstvu koje je počelo. Imamo ekipu Borca koja se dobro pojačala, potom favorit ekipa sarajevske Bosne, a ekipe za treće mjesto Izviđač, Bosna Visoko, Željezničar. Sigurno da će se svi oni boriti za 3. mjesto koje vodi u Regionalnu ligu. Ambicije našeg kluba su, po sadašnjem budžetu, stabilan premijerligaš, odnosno sredina tabele."

RK Gradačac u subotu dočekuje Slogu iz Doboja, te se nada i prvoj prvenstvenoj pobjedi.

"Bit će to tvrda utakmica i Sloga je ove godine dobro organizovana ekipa. U posljednje im se vrijeme vratio organizator igre Tokić i sigurno da će u Gradačac doći s namjerom da ostvare pobjedu. Nadam se pobjedi protiv dobre ekipe Sloge iz Doboja."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.