Druga pobjeda Wisle u Ligi prvaka, Tarabochia dvaput pogodio

Sedmo kolo Lige prvaka

Druga pobjeda Wisle u Ligi prvaka, Tarabochia dvaput pogodio

Dž. Mrakić

Nakon tri uzastopna poraza u Ligi prvaka, poljska Wisla napokon je uspjela upisati pobjedu u 7. kolu najelitnijeg klupskog takmičenja u rukometu.

Protivnik Poljacima bila je gostujuća ekipa turskog Bešiktaša, a na kraju regularnih 60 minuta rezultat je glasio 32:26.

Iako je Bešiktaš pretrpio poraz na ovom gostovanju, najefikasniji igrač susreta bio je njihov Darko Đukić, srpski internacionalac koji je postigao devet golova iz 12 pokušaja.

U redovima Wisle više igrača postiglo je pet golova (Zhitnikov, Piechowski i Racotea), a naš Marko Tarabochia postigao je dva gola na ovom susretu.

Ovo je Bešiktašu bio šesti poraz u sedam susreta, a ove dvije ekipe već za sedam dana očekuje novi okršaj u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.