Drugi remi za Čelik, Vogošća odnijela bod

Premijer liga BiH, 8. kolo

Drugi remi za Čelik, Vogošća odnijela bod

Dino Kurbegović

Rukometaši Čelika, inače lideri prvenstva BiH, večeras nisu uspjeli pobijediti veoma dobru ekipu Vogošće u okviru 8. kola Premijer lige BiH za rukometaše. 

Nakon početnog vodstva gostiju od 0:1 sve do 50. minute susreta rukometaši Čelika imali su prednost, ali ona nikada nije bila veća od tri gola razlike. U 50. minuti Čosić pogađa za vodstvo Vogošće od 19:20, a do kraja utakmice igralo se gol za gol, da bi susret na kraju završio remijem - 24:24.

U redovima Zeničana najbolji su bili Mirza Hurem sa šest golova, te Mirza Dervenčić i Aldin Begagić sa po četiri postignuta pogotka. 

Vogošću su do zasluženog boda predvodila trojica rođenih Zeničana. Šahinović je postigao šest, dok su Bajramović i Haso Čosić po četiri puta pogodili mrežu domaćina. Golman gostiju Edin Tatar briljirao je večeras upisavši 20 uspješnih odbrana. 

Premijer liga BiH, 8. kolo:
Čelik – Vogošća 24:24 (13:11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.