Đurković: Nećemo odustati, postoji i revanš

Trener RK Borac nakon poraza od Vogošće

Đurković: Nećemo odustati, postoji i revanš

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca sinoć nisu mogli ništa da urade protiv dobro raspoložene ekipe Vogošće u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a gdje su poraženi sa visokih 28:21 od branioca trofeja.

Dobro su susret otvorili gosti iz Banja Luke, ali iskustvo i bolja fizička sprema presudili su u korist domaće ekipe na ovoj utakmici. 

Iz tabora Velikana iz Gospodske ne kriju nezadovoljstvo urađenim sinoć. Kako ističu, poraz ovolikom razlikom nisu očekivali bez obzira na kvalitet protivnika s kojim su igrali.

"Ne mogu da budem zadovoljan pristupom igri i načinom na koji smo izgubili ovu utakmicu. Nismo ispoštovali dogovor protiv ekipe koja je prva u ligi. Velika razlika uslijedila je tek na kraju meča, kada smo pali", izjavio je trener RK Borac, Ratko Đurković.

Crnogorski strateg ipak vjeruje i dalje u svoj tim, jer se igra i uzvratna utakmica 29. marta.

"Smatram da ne treba nikad odustajati u sportu. Ima još jedna utakmica da se igra, sve je moguće", dodaje Đurković.

Za crveno-plave nema odmora jer ih već sutra očekuje meč 18. kola Premijer lige BiH, a gdje gostuju sedmoplasiranoj ekipi Goražda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi