Dva pogotka Burića u novom trijumfu Nantesa

Kiel nije uspio savladati Wislu

Dva pogotka Burića u novom trijumfu Nantesa

A. Beganović

U okviru 9. kola Lige prvaka za rukometaše u grupi D je Nantes čije boje brani naš Senjamin Burić na domaćem terenu savladao Holstebro.

Francuska ekipa je slavila rezultatom 31:26, a do pobjede su je vodili Romeu i Tournat sa po pet postignutih pogodaka, dok je Burić dodao dva. Kod poraženih najefikasniji su bili Svavarsson sa sedam, te Sidelmann sa šest pogodaka.

Favorizirani Kiel nije uspio pred svojim navijačima savladati Wislu Plock. Nakon 60 minuta rezultat je glasio 24:24, iako je njemačka ekipa nakon prvog dijela imala prednost od šest pogodaka (15:9). Duvnjak sa sedam, te Dahmke sa pet pogodaka su bili najefikasniji kod Kiela, a Mahić sa šest, te De Toledo sa četiri pogotka kod Wisle.

Montpellier je upisao gostujuću pobjedu u duelu sa Čehovskim Medvedima (33:27), La Rioja je bila bolja od Metalurga (31:25), a Szeged od Celja (27:22).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi