Dva remija, Goražde u derbiju bolje od Zrinjskog

Premiejr liga za rukometaše

Dva remija, Goražde u derbiju bolje od Zrinjskog

Adnan Beganović

Kompletirano je 16. kolo Premijer lige za rukometaše u kojem su dva susreta završila bez pobjednika (Maglaj - Derventa 26:26, Konjuh - Čelik 21:21), dok je u derbiju Goražde pred svojim navijačima bez većih problema savladalo Zrinjski 31:23.

U derbiju kola Goražde je nadigralo Zrinjski. Od samog početka susreta Goraždani su imali rezultatsku prednost, a na odmor su otišli sa šest golova viška (17:11) i pitanje pobjednika već tada je bilo odlučeno. Do kraja susreta domaći su rutinskom igrom sačuvali stećenu prednost, te su se sa ova tri boda približili mjestu koje vodi u doigravanje za prvaka.

Maglaj i Derventa su podijelili bodove, iako su domaći većim dijelom susreta bili u prednosti. U jednom trenutku Maglaj je imao i sedam golova viška, no uporni gosti nisu se predavali i na kraju su uspjeli osvojiti bod. Kod Maglaja najefikasniji su bili Meminović sa 8, te Bjelobrković sa 7 golova, dok su Gavrić i Marić sa po 5 golova bili najefikasniji kod Dervente.

U Živinicama su bodove podijelili domaći Konjuh i Čelik (21:21). Gosti iz Zenice su cijelo vrijeme imali prednost i činilo se da će kući odnijeti tri boda. Sredinom drugog dijela Zeničani su vodili sa 19:12, no onda su se probudili domaći, koji su na kraju ipak uspjeli ostati neporaženi. Kod Konjuha su najefikasniji bili Hajdarević sa 6, te Smajić sa 5 golova, dok je kod Čelika sa 6 golova najefikasniji bio Kadić.

U ostalim susretima 16. kola postignuti su slijedeći rezultati: Vogošća - Krivaja 37:26, Prijedor - Gračanica 24:27, Bosna - Sloga 28:33, Leotar - Gradačac 20:21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.