Edin Bašić briljirao u trijumfu Chamberyja

Liga prvaka za rukometaše

Edin Bašić briljirao u trijumfu Chamberyja

Adnan Beganović

U sedmici iza nas odigrano je 4. kolo Liga prvaka za rukometaše u kojem je bilo nekoliko iznenađujućih rezultata.

U grupi A veliko je iznenađenje napravio Chambery koji je pred svojim navijačima svladao Barcelonu (27:26). Junak susreta bio je bh. reprezentativac Edin Bašić koji je postigao 9 golova. Kielce i Lowen u Poljskoj su odigrali susret bez pobjednika (23:23), a tragičar je bio srbijanski reprezentativac u dresu poljske momčadi Rastko Stojković, koji je u posljednjoj sekundi promašio sedmerac. Njemački Kiel nije imao većih problema u Sloveniji. Celje nije bilo dostojan protivnik Zebrama koje su slavile rezultatom 34:28.

U grupi B Veszprem je svladao Kolding (31:28), pa je nakon četiri kola jedina momčad sa svim pobjedama. Za pobjedničku momčad kapiten našeg nacionalnog tima Mirsad Terzić postigao je 4 gola, dok je Muhamed Toromanović za Kolding postigao 2 gola. Montpellier je teže od očekivanog došao do trijumfa na gostovanju kod Tatran Presova (33:31), dok HSV pred svojim navijačima nije imao većih problema sa Savenhofom (33:24).

U grupi C nije bilo iznenađenja. Čehovski medvedi svladali su Kadetten (38:35), Valladolid je u Španiji bio bolji od Szegeda (26:23), dok je Aalborg pred svojim navijačima svladao Dinamo iz Minska (33:29).

U grupi D pored duela u kojem je naš predstavnik Bosna BH Gas poražen od Constance (26:25), snage su odmjerili Zagreb i Ciudad, te Flensburg i St.Petersburg. Zagreb je uspio ostati neporažen u duelu sa velikim Ciudadom (30:30). Najefikasniji u redovima hrvatske momčadi bio je Tonči Valčić sa 7 postignutih golova, dok je kod gostiju Alberto Entrerrios postigao 6 golova. Flensburg je očekivano došao do trijumfa u duelu sa St.Petersburgom. Njemačka momčad slavila je rezultatom 34:22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.