EHF kaznio ženske bh. klubove

U sezoni 2012/2013 samo jedan bh. klub u Evropi

EHF kaznio ženske bh. klubove

Adnan Beganović
Teme:

Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je rang listu zemalja po kojoj će se raspodijeliti mjesta za evrokupove (žene) u sezoni 2012/2013, a ista nije niti malo dobra za bh. ženske klubove.

Naime, Bosna i Hercegovina nalazi se na 29. mjestu i trebala je, ali samo trebala imati pet predstavnika u evropskim klupskim takmičenjima za rukometašice.

Međutim, naša zemlja jedina će u sezoni 2012/2013 imati samo jednog predstavnika, što znači da će u Evropi u sezoni 2012/2013 igrati samo prvak BiH.

Razlog za ovakvu odluku EHF nije naveo, no s obzirom da u posljednjih nekoliko godina bh. ženski klubovi koji to kroz nacionalno prvenstvo zasluže, ne žele da se takmiče u evropskim kupovima, onda nam je sve jasno.

EHF je najvjerovatnije zbog toga odlučio kazniti bh. ženske klubove jer zbog čega davati pet mjesta istim kada se zna desiti da se samo jedan prijavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti