Rapsodija Zagreba, Panić bolji od Terzića
Foto: Damir Krajac/CROPIX

EHF Liga prvaka

Rapsodija Zagreba, Panić bolji od Terzića

H. Zilić

Nastavljena je rukometna Liga prvaka, a rukometaši Zagreba su večeras napokon obradovali svoje navijače i nakon dugo vremena odigrali jednu pravu evropsku utakmicu gdje su dominirali.

Zagreb je u trećem kolu grupe A deklasirao norveški Kolsatd rezultatom 31:20.

Od samog početka meča hrvatski predstavik je bio bolji i vidjelo se da će ovo biti napokon jedna prava rukometna noć u Zagrebu.

Junak domaće ekipe bio je Matej Mandić sa 16 odbrana, Yoel Cuni je postigao osam golova. U domaćem timu u sastavu je bio i bh. reprezentativac Aldin Faljić.

Kod Kolsatda islandski reprezentativac Gudjonsson susret je završio sa 11 pogodaka.

U grupi B Barcelona je u gostima pregazila Porto rezultatom 38:30.

Oglasi

Kod Barcelone su svi bili na nivou, a izdvojio se Frade sa šest golova, Janc i Arino su dodali po pet Kod Porta tri igrača su postigla pet golova, to su Martinez, Iturizza i Sousa.

GOG je također u grupi B na svom parketu bio bolji od Veszprema sa 36:30.

Mensing sa 11 golova bio je nezaustavljiv kod GOG-a, a kod gostiju iz Mađarske Remili je postigao sedam golova.

Na kraju večeri derbi su u grupi A odigrali Montpellier i Wisla Plock. Vidjeli smo veoma dobru rukometnu predstavu koja je okončana rezultatom 30:28 u korist francuske ekipe.

U redovima Montpelliera je nastupio naš Marko Panić i postigao je jedan pogodak, dok je kod gostiju u rosteru bio Mirsad Terzić.

Ovome dodajmo da je kod Montpelleira najefikasniji bio Hesham sa osam postignutih pogodaka, a kod gostiju iz Poljske Mihić je postigao šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi