Zagreb bio blizu senzacije, sjajni Burić zaustavio totalni "brodolom" Flensburga

EHF Liga prvaka

Zagreb bio blizu senzacije, sjajni Burić zaustavio totalni "brodolom" Flensburga

H. Zilić

Odigrana su četiri duela devetog kola rukometne Lige prvaka.

U grupi A, Meshkov Brest je u neizvjesnoj utakmici savladao Elverum sa 32:33 i došao do veoma bitnih bodova u borbi za plasman u nokaut fazu. U timu Bresta naš Vladimir Vranješ je postigao dva gola.

U istoj grupi Zagreb je namučio Montpellier i malo je nedostajalo za senzaciju, a francuski tim je na kraju slavio sa 24:23.

U grupi B Aalborg je rutinski savladao Szeged sa 34:30, dok je još jednu lošu noć imao Flesnburg. Njemačka ekipa je poražena od Motora rezultatom 31:22, a jedini vrijedan pomena u timu Flensburga bio je naš Benjamin Burić sa 14 intervencija koji je tako spriječio totalni debakl tima sa sjevera Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti