EHF se oštećenim "izvinio" mizernim novčanim iznosima

Nakon odluke koja je digla dosta bure

EHF se oštećenim "izvinio" mizernim novčanim iznosima

A. Čaušević

EHF je krajem prošle sedmice odlučio da okonča aktuelnu rukometnu sezonu. 

Takva odluka je izazvala dosta polemika, a mnogi klubovi i reprezentacije se smatraju oštećenim jer neki neće imati pravo nastupe u baražu za SP, dok su četvrtfinalisti Lige prvaka ostali bez mogućnosti da se bore za plasman na Final Four.

EHF je odlučio da se na Final Four plasiraju po najbolje dvije ekipe iz grupa A i B, dok su ostali timovi učesnici nock-out faze eliminisani.

Ova odluka kojom je Vardar ostao bez mogućnosti da brani titulu dobila je i komičan nastavak jer se EHF odlučio izviniti mizernim novčanim iznosima.

Tako će deset klubova koji su trebali nastupiti u nock-out fazi podijeliti iznos od 250.000 eura što znači da će svaki od njih za zelenim stolom dobiti po 25.000 eura.

Radi se o prvoplasiranim, drugoplasiranim, trećeplasiranim i četvrtoplasiranim timovima iz grupa A i B, te pobjednicima grupa C i D.

Inače, na Final Fouru krajem decembra će nastupiti Barcelona, PSG, Kiel i Veszprem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi