EHF verifikovao izvještaj iz Tuzle, izgubljena svaka nada?
Šuman i njegovi izabranici na terenu su izborili baraž, ali smo izgubili za zelenim stolom

Slučaj "Nuić"

EHF verifikovao izvještaj iz Tuzle, izgubljena svaka nada?

Izvještaj sa utakmice iz Tuzle gdje je rukometna reprezentacija BiH slavila pobjedu protiv Švicarske 21:15 nije bio verifikovan nakon što je sud EHF prvostepenom presudom registirao meč službenim rezultatom 0:10, čime je BiH oduzeto pravo nastupa u junskom baražu protiv Norveške.

Međutim, došlo do ažuriranja stranice, te je izvještaj iz “Mejdana” i zvanično verifikovan. Tako među svim ostalim parovima baraža našao i onaj između Norveške i Švicarske.

Podsjetimo, naš Savez je imao pravo žalbe na presudu u slučaju "Nuić", što je učinio, uplativši 1.000 eura i predočivši nove dokaze o nevinosti,  na kojima je radila grupa pravnika u nadi da će EHF ispraviti grešku kojoj je najviše kumovao delegat Darko Repenšek.

Drugostepena odluka treba biti donesena "jednog petka u martu", no sudeći prema objavi na stranici EHF-a, mrka nam je kapa. U prilog toj činjenici govori i da EHF nikad u historiji nije preinačio odluku na svoju štetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi