Da li će jedna od najtalentovanijih rukometašica Evrope zaigrati za BiH?

Nastupa u Ligi prvaka

Da li će jedna od najtalentovanijih rukometašica Evrope zaigrati za BiH?

H. Zilić

Nakon 12 godina posta, Bosna i Hercegovina će imati žensku seniorsku rukometnu reprezentaciju. Ovaj prijedlog UO RSBiH je usvojio na nedavno održanoj sjednici.

Za direktora reprezentacije izabran je Elmir Grabčanović, a naše djevojke bi trebale igrati kvalifikacije za EURO 2022. godine.

BiH ima dosta djevojaka koje uspješno karijere grade u inostranstvu. Neke od njih igraju za klubove u Francuskoj, Danskoj, Njemačkoj, Norveškoj... koje su vodeće lige na Starom kontinentu.

Rukometašica koja bi mogla biti zanimljiva RSBiH i budućem selektoru, svakako je Elma Haličević (20).

Pomenuta rukometašica je prije dvije godine proglašena za jednu od najperskeptivnijih rukometašica Evrope, a da je riječ od nevjerovtanom talentu, pokazatelj su posljednje dvije sezone, kada je sa seniroskom ekipom Esbjerga nastupala u Ligi prvaka. U prvi tim Esbjerga priključena je kao tinejdžerka sa 18 godina.

Esbjerg je jedan od vodećih timova u Danskoj. Prošle sezone prije prekida zbog koronavirusa bili su lideri na tabeli, a i ove sezone su u vrhu i borit će se za titulu sa slavnim Viborgom i ekipom Odensea.

Elma je prošla sve mlađe kategorije danske reprezentacije, na radaru je i seniroske ekipe. Mnogi u Danskoj je vide kao veliki kapital ove skandinavske reprezentacije u budućnosti.

Obzirom da još nije upisala zvaničan nastup za senirosku selekciju Danske, Elma Haličević nije izgubljena za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Vidjeli samo na nedavnom prvenstvu Evrope sjajne partije Mostarke Ćamile Mičijević u dresu Hrvatske i još jedan dokaz koliko naše djevojke mogu igrati ozbiljne uloge na evropskoj sceni. Sada napokon imamo reprezentaciju.

Top Komentari

Lalaland
Dva golmana Anica Gudelj , Zeljana Stojak Bekovi poput Armine Isic Arijane Pjano , mladja sestra Gudelj lijevo krilo.... ima ih mnogo u Europi ali svakako i u EX Yu ligama
6 0
miki30
Ma nema od tog ništa, jedva sastavimo mušku reprezentaciju. Daj bože, ipak pare igraju glavnu ulogu u svemu tako i u ovom.sportu. Ko će doći da igra o svom trošku??
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije