Golčina za pamćenje: Šut bez skoka, mnogi nisu skontali da je lopta završila u mreži

Maestralno i vrhunski

Golčina za pamćenje: Šut bez skoka, mnogi nisu skontali da je lopta završila u mreži

Haris Zilić

Rukometašice Norveške osvojile su devetu titulu prvakinja Evrope i još jednom dokazale svoju nevjerovatnu vladavinu u ženskom rukometu. Trebat će godina i godina da jedna selekcija ima približnu dominaciju kao Norvežanke u evropskom rukometu.

U finalu Evropskog prvenstva čija se završnica igrala u Ljubljani Norvežanke su nakon preokreta savladale Dansku sa 25:27.

Briljirala je ponovo neuništiva Nora Mork sa osam postignutih golova.

Danska je u prvom poluvremenu imala i četiri gola prednosti, ali upravo je Mork držala Norvežanke iznad vode jer je od 12 norveških golova u prvom poluvremenu postigla čak sedam.

Jedan od pogodaka je bila prava rukometna umjetnost.

Mork je prvo napravila "lažnjak", zatim odigrala akciju sa saigračicom, a onda na povratnu loptu uputila maestralan udarac sa zemlje kroz dansku odbranu.

Oglasi

Dankinje nisu vidjele šut, dok je lopta ostala zakucana u mrežu.

Pogodak koji je svakako postao viralan i brzo se širi društvenim mrežama. Mnogi su mišljenja da je ovo bio najbolji pogodak na prvenstvu.

Inače ovogodišnje Evropsko prvenstvo održano je u regiji, domaćini su bili Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Slovenija.

U utakmici za treće mejsto nakon velike drame i produžetka Crna Gora je savladala FGancusku rezultatom 27:25, a pomenuti duel sudio je sudijski par iz Bosne i Hercegovine, Tatjana Praštalo i Vesna Balvan.

Top Komentari

King_Kenny
...ova Nora Mork je poznata po svojim golisavim slikama koje su procurile u javnost,htjela karijeru da zavrsi zbog toga...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi