Crna Gora može  da slavi: Rukometašice milimetar od polufinala

Velika pobjeda protiv Rumunije

Crna Gora može da slavi: Rukometašice milimetar od polufinala

A. Beganović

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore odigrala je sjajan meč protiv Rumunije i pobjedom je stigla korak do plasmana među četiri najbolje selekcije u Evropi.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore gotovo sigurno će igrati u polufinalu Evropskog prvenstva.

Naime, u večerašnjem meču, možda i najvažnijem na turniru, hrabre Crnogorke su savladale Rumuniju rezultatom 35:34 te su tako došle milimetar do plasmana među četiri najbolje selekcije Starog kontinenta.

Da bi ostale bez ovog velikog uspjeha, potrebno je da ne osvoje bod u posljednjem kolu protiv Nizozemske, te da Francuska izgubi naredna dva, a Njemačka dobije. Graniči sa naučnom fantastikom.

Večerašnji duel Crne Gore i Rumunije obilježili su sjajne igre u napadu, te loše u odbrani što se vidi i iz konačnog rezultata, a u takvoj igri bolje su se snašle izabranice Bojane Popović.

Fenomenalnu partiju za Crnu Goru je odigrala Itana Grbić koja je postigla osam pogodaka, ali uz to je i razigravala svoje saigračice koje su njenu sjajnu noć dobro koristile. Isto pogodaka postigla je i Radičević, a šest je dodala Pavičević.

Kod Rumunije sasvim očekivano najefikasnija je bila Neagu sa devet, dok je pet dodala Buceschi.

Francuka i Crna Gora imaju po čest bodova s tim da Francuska ima i meč manje, Španija i Nizozemska po tri, dok Njemačka sa mečom manje ima dva, koliko i Rumunija iz četiri odigrana susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije