Crna Gora savladala Švedsku i zakazala duel sa Srbijom u borbi za 5. mjesto

Veliki uspjeh za Crnogorke

Crna Gora savladala Švedsku i zakazala duel sa Srbijom u borbi za 5. mjesto

S. Pašalić

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je u posljednjem 5. kolu Grupe 2 Svjetskog prvenstva Švedsku sa 26:23.

Prvo poluvrijeme je proteklo u boljoj igri Šveđanki koje su veći dio vremena vodile, a najveća prednost u dva navrata je bila 3 gola. Ipak, na odmor se otišlo sa rezultatom 12:12.

U nastavku je Crna Gora zaigrala i vodila cijelo drugo poluvrijeme, te u par navrata također imala vodstvo od 3 gola i na kraju je slavila sa 26:23.

U okviru Grupe 1 Norveška je savladala Njemačku sa 32:29 i tako je osvojila prvo mjesto u grupi, te osigurala nastup u polufinalu.

Ovaj rezultat je odgovarao i reprezentaciji Srbije koja je na kraju završila na trećem mjestu i tako će se boriti sa Crnom Gorom sa 5. mjesto, a također su obje reprezentacije osigurale nastup na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi