Francuska "pregazila" Hrvatsku

EP za rukometašice

Francuska "pregazila" Hrvatsku

Adnan Beganović

Ženska rukometna reprezentacija Francuske plasirale se u finale Evropskog prvenstva u kojem će igrati protiv boljeg iz duela Norveške i Danske.

U prvom polufinalnom susretu Francuska je bez većih problema nadigrala Hrvatsku, a konačnih 30:19 je zapravo i pravi odnos snaga na terenu.

Hrvatska je nešto bolje otvorila susret, povela je 3:2, no od samomg početka meča Francuskinje su dubokom odbranom 5-1 gdje je Ćamila Mičijević bila odsjećena od ekipe, zadavala problem Hrvatskoj.

Serijom od 9:0 Francuskinje su stigle do 11:3 i pitanje pobjednika je već tada bilo riješeno. Do odmora Francuska je povećala svoju prednost na deset golova (15:5).

U drugom dijelu iskusne Francuskinje su bez većih problema čuvale stečenu prednost, a stekao se dojam da su mogle pobijediti i sa većom razlikom od 11 da im je trebalo.

Najefikasnije u redovima Francuske bile su Zaadi, Niakate, Nze i Lacrabere sa po četiri pogotka, dok su Krsnik, Blažević i Ježić sa po tri pogotka bile najefikasnije kod Hrvatske.

Top Komentari

nedoni46
pustite to, kako je odigrala mostarka camila?
14 3
prometej
Zašto mi iskače notifikacija za ovo?
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti