Fantastičan derbi Nantesa i PSG-a: Hansen pogodio za pobjedu Parižana četiri sekunde prije kraja
Parižani dominiraju i rukometom u Francuskoj, pa su tako večeras stigli do 12. pobjede u prvenstvu u kojem imaju i jedan remi (Foto: EPA)

Sjajna utakmica

Fantastičan derbi Nantesa i PSG-a: Hansen pogodio za pobjedu Parižana četiri sekunde prije kraja

M. Šljivak

Fantastičan derbi Nantesa i PSG-a: Hansen pogodio za pobjedu četiri sekunde prije kraja

Nantes je fantastično ušao u meč i doslovno su razbijali PSG u uvodnim minutama, a u devetoj minuti su imali pet golova prednosti nakon pogotka Valera Rivere, 7:2.

Međutim, PSG je potom pojačao odbranu i to je dalo rezultat, pa su golom Sandera Sagosena u 23. minuti došli do prvog vodstva na utakmici, 9:10.

Imao je potom gostujući sastav i dva gola prednosti, ali Nantes je ipak bolje odigrao samu završnicu prvog poluvremena i na odmor su domaći rukometaši otišli vodstvom, 14:13.

Meč je u nastavku dugo bio otvoren i igralo sve većinom gol za gol. Kada je PSG preko Mikkela Hansena u 53. minuti otišao na tri gola razlike (22:25), činilo se kako je ovaj meč završen, ali predaje za Nantes nije bilo.

Uspjeli su domaći na samo 13 sekundi do kraja golom Nicolasa Clairea poravnati rezultat na 29:29, ali nažalost po njih, bod nisu uspjeli osvojiti. Mikkel Hansen je pogodio za pobjedu četiri sekunde prije kraja i PSG je stigao do trijumfa.

Upravo je Hansen najzaslužniji za pobjedu Parižana. Postigao je 10 golova iz 12 pokušaja, a istakao se još i Nedim Remili sa šest golova. Golman Rodrigo Corrales je imao 14 odbrana.

Kod Nantesa Valero Rivera je postigao sedam golova, a Kiril Lazarov i Nicolas Claire su dodali po šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi