PSG bolji od Burićevog Flensburga, poraz Veszprema, Zagreb slavio
Flensburg je u Parizu poražen u sjajnom meču, dok je Zagreb slavio pred svojim navijačima protiv Celja

Liga prvaka za rukometaše

PSG bolji od Burićevog Flensburga, poraz Veszprema, Zagreb slavio

E. Škorić

Širom Evrope večeras su se igrali mečevi rukometne Lige prvaka.

Derbi večeri odigrali su PSG i Flenfsburg našeg Benjamina Burića, a Francuzi su na kraju slavili sa 29:28 i imaju svih sedam pobjeda u grupi B, dok su Nijemci na omjeru 3-4.

Uwe Gensheimer je sa osam golova bio najbolji kod PSG-a, dok je kod Nijemaca Simon Jeppson zabio devet golova. Benjamin Burić je imao pet odbrana na golu Flensburga.

U istoj grupi je Zagreb u važnoj utakmici pobijedio Celje sa 24:22. Imali su Zagrepčani od početka prednost, no na kraju su se Celjani uspjeli vratiti i umalo da ostave hrvatskog prvaka bez pobjede.

Zlatko Horvat je Zagrepčane predvodio sa šest pogodaka, a bh. reprezentativac Senjamin Burić se nije upisivao u strijelce.

U porazu Bešiktaša od Presova (27:23), Tomislav Nuić je zabio dva gola, a najefikasniji je bio Tolga Ozbahar sa osam pogodaka. Wisla Plock je bila bolja od Elveruma sa 30:28, a naš rukometaš Marko Tarabochia nije se našao u strijelcima.

Švedski Kristianstad je priredio iznenađenje pobijedivši Veszprem našeg Mirsada Terzića sa 32:29. Bh. rukometaš nije bio strijelac u porazu svog tima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi