Fantastična partija Burića u remiju Zagreba
(Foto: EPA)

Bh. rukometaš briljirao

Fantastična partija Burića u remiju Zagreba

M. Šljivak

Rukometaši PPD Zagreba remizirali su na gostovanju kod Skjerna (31:31) u 4. kolu Lige prvaka.

Još jedan odličan meč odigrala je ekipa Zagreba i na krilima reprezentativca BiH Senjamina Burića uspjela je da dođe do jednog boda na jako teškom gostovanju.

Skjern je imao konstantno vodstvo u prvom poluvremenu. Ipak, značajniju prednost nisu uspjeli da ostvare i na odmor se otišlo rezultatom 14:14.

Zagreb je bolje ušao u drugo poluvrijeme. Imali su u nekoliko navrata i tri gola prednosti, ali su zatim malo stali što je Skjern iskoristio da dođe do dva gola razlike (24:22).

Međutim, serijom od 3:0 Zagreb ponovo dolazi do prednosti, igralo se potom gol za gol, da bi Sondergaard na 30 sekundi do kraja postavio konačnih 31:31.

Imao je Zagreb napad za pobjedu, ali je Bičanić izblokiran, pa gosti nose jedan bod.

Bh. reprezentativac Senjamin Burić je odradio sjajan meč i postigao je sedam golova za pobjednički tim, Zlatko Horvat je dodao šest dok su Magnussen i Mogensen kod domaćih postigli također po šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti