Formirano Udruženje Premijerligaša Bosne i Hercegovine

Veliki korak ka ozdravljenu ženskog rukometa u BiH

Formirano Udruženje Premijerligaša Bosne i Hercegovine

Emir Dindić

Na današnjem sastanku  između Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine i ženskih klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine postignut je dogovor o formiranju Udruženja Premijerligaša Bosne i Hercegovine u ženskoj konkurenciji.

U ime RSBiH sastanku je prisustvovao predsjednik saveza Amir Zahirović, zajedno sa generalnim sekretarom Šejlom Tančicom kao i direktor reprezentacija Bosne i Hercegovine Gordan Muzurović. 

Podršku osnivanju ovog udruženja dalo je devet klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine i to: HŽRK Grude, OŽRK Jedinstvo Atlas Relax, ŽRK Ilidža, ŽRK Bihać, ŽRK Goražde, ŽRK Krivaja, ŽRK Dubica, ŽRK Neretva i RK Hadžići koji su jednoglasno podržali ovu incjativu.

Tri kluba koja nisu bila prisutna na današnjem sastanku ŽRK Ljubuški, HŽRK Katarina i ŽRK Mira načelno su dali pristanak, ali i službeno se očekuje njihova podrška u narednim danima. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U narednih nekoliko dana se očekuje imenovanje predsjednika i dva potpredsjednika kao i formiranje komisija istog, kao i prijedlozi za selektore ženskih rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine u svim kateogrijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi