Francuska u finišu "slomila" Hrvatsku
FOTO - EPA

Francuska u finišu "slomila" Hrvatsku

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Hrvatske poražena je od Francuske (26:30) u 1. kolu kvalifikacija za Olimpijske igre.

Novi selektor Kauboja, Hrvoje Horvat, nije uspio "probuditi" Duvnjaka i društvo. Francuska je bila prevelik zalogaj, no uprkos porazu šanse za plasman na Olimpijske igre nisu izgubljene.

Dobro je Hrvatska otvorila meč, većim dijelom prvog poluvremena je imala rezultatsku prednost, a na odmor je otišla sa plus tri (15:12).

Na otavaranju drugog dijela Kauboji prave seriju 2:0 te dolaze do najveće prednosti, ali Francuzi se nisu predavali, a nekih desetak minuta prije kraja stižu do izjednačenja.

U samom finišu izabranici Hrvoje Horvata su djelovali izgubljeno, a na kraju je Francuska slavila sa 30:26.

Čupić sa deset, te Martinović sa pet pogodaka su bili najefikasniji kod Hrvatske, dok su Dika Mem i Kentin Mahe sa po pet golova bili najefikasniji kod Francuske.

U drugom meču ove grupe Portugal je očekivano savladao Tunis (34:27).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi