Jović: Da je Pipe selektor, a mi gubimo od Argentine, on bi 'pobio' pola ekipe

Jović: Da je Pipe selektor, a mi gubimo od Argentine, on bi 'pobio' pola ekipe

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Hrvatske razočarala je na Svjetskom prvenstvu. Izabranici Line Červara nisu uspjeli se plasirati u četvrtfinale, a posebno su razočarani navijači koji su mnogo više očekivali od svojih ljubimaca.

Červar je najavio ostavku, a u hrvatskim medijima danima se diskutuje o imenu njegovog nasljednika. Povezuju se brojna imena sa hrvatskom reprezentacijom, a kada bi se navijači pitali, novi selektor bi bio legendarni Irfan Smajlagić.

Međutim, teško da će se želje navijača ostvariti, a nekadašnjeg trenera sarajevske Bosne u Indexovom studiju komentarisao je i njegov nekadašnji saigrač Božidar Jović.

Novinarka Indexa upitala je Jovića u čemu je problem vezan za Smajlagića, a on je odgovorio:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Kod Pipeta je sve po PS-u, on voli da je sve idealno i da je ustrojeno. A, danas bojim se da moraš malo lijevo, malo desno. Treninge njegove od dva, dva i pol sata bojim se da mladi ne bi mogli izdržati. Ja sam s Pipetom igrao basket, bili smo uvijek par, nepobjedivi smo, čak i Čavara smo pobjeđivali. Pipe bi poginuo za svaku loptu. Da mi gubimo protiv Argentine, a da je Pipe izbornik, on bi 'pobio' pola ekipe. Ako bi na poluvremenu izašlo njih sedam".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi