Fuchse Berlin osvojio EHF Kup

Trofej njemačkom timu

Fuchse Berlin osvojio EHF Kup

M. Šljivak

Njemački Fuchse Berlin osvajač je EHF Kupa za ovu sezonu.

Ovaj tim je danas u finalu odigranom u Magdeburgu savladao francuski Saint Raphael rezultatom 28:25.

Lisice iz Berlina su u ovaj meč ušle kao favorit. To su na parketu na kraju i potvrdili i većim dijelom utakmice imali su sigurno vodstvo.

Tokom prvog poluvremena često je bilo četiri razlike za Fuchse, ali je francuski tim dobrom završnicom prvog dijela došao na samo minus jedan, 13:14.

Tim iz Berlina serijom od 5:0 otvara drugo poluvrijeme i odlazi na šest golova prednosti (13:19) i povratka Francuzima više nije bilo.

Istina, uspjeli su doći na minus jedan na dva minuta do kraja, ali preokreta nije bilo i Fuchse je osvojio naslov pobjednika EHF Kupa.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Mattias Zachrisson sa devet golova, dok je na drugoj strani Raphael Caucheteux postigao osam.

Treće mjesto osvojila je ekipa Magdeburga koja je pobijedila Goppingen rezultatom 35:25.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije