Fyllingen u finišu stigao do pobjede nad Vogošćom

Challenge Kup, 3. kolo

Fyllingen u finišu stigao do pobjede nad Vogošćom

RK Vogošća Poljine Hills je upisao poraz u prvoj utakmici trećeg kola Challenge Kupa. Bolji od Vogošćana je bio norveški Fyllingen Bergen, a gosti su na kraju slavili pobjedu rezultatom 35:33.

Gosti su puno bolje i otvorili susret, pa su nakon nekoliko dobrih serija polovinom prvog dijela stigli do presnoti od 11:5.
Ipak, ekipa Vogošće se budi, lagano topi prednost gostiju, a u finišu poluvremena stiže, prvo do izjednačenja, a zatim i prednosti, pa se na odmor otišlo rezultatom 18:17 u korist domaćih.
Dobro je igrala Vogošća i u nastavku i čuvala, koliku-toliku, prednost, ali onda u zadnjih 10-ak minuta rukometaši Fyllingena uspijevaju kazniti nekoliko greškaka domaćih.
Vogošća je u posljednjih 10 minuta susreta ušla prednošću od dva gola, ali gosti vežu nekoliko dobrih napada i vrlo brzo stižu do poravnanja, 30:30.
Potom se par minuta igralo gol za gol, ali onda zakazuje realizacija ekipe Vogošće, što Norvežani koriste da dođu do prednosti i na kraju pobjede.
Kada su u pitanju domaći istakli su se Geko i Bosić koji su postigli po sedam golova, dok su po šest dodali Kreso i Osmanhodžić.
U ekipi Fyllingena je najefikasniji bio Lunde sa osam postignutih golova.
Revanš susret je na rasporedu sutra u 17:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi