Vrijedi sto puta pogledati: U Poljskoj postignut gol za rukometne anale

Perfekcija

Vrijedi sto puta pogledati: U Poljskoj postignut gol za rukometne anale

E. Ganibegović

Lomza Industria Kielce započela je nastup u ovogodišnjem izdanju rukometne Lige prvaka.

Poljski prvak ugostio je francuski Nantes. Za poljsku momčad bio je to svojevrsni revanš za četvrtfinale 2021. godine. Tada je Kielce dobio prvu utakmicu, ali su Francuzi bili bolji u uzvratu i izborili plasman.

Sada poljski tim nije dao šansu Nantesu i slavio je 40:33. Poljska momčad je igrala efektno, o čemu svjedoči sjajan pogodak Dylana Nahija nakon kojeg se su se navijači digli sa sjedala i uhvatili za glavu.

Igrala se 40. minuta, Nantes je odigrao loptu u napadu, ali je jednostavno pogriješio i Dylan Nahi je krenuo u kontru. Pokušao je proigrati lijevo po krilima, no lopta se odbila od ruke blokera i poletjela prema golu.

Akcija je djelovala izgubljeno. Odjednom je Nahi krenuo dalje za loptom, visoko skočio i uhvatio je u letu te te pogodio gol protivničke ekipe.

Nakon ovog pogotka navijači su se uhvatili za glave. To je bio veliki trenutak i za Nahija koji je u cijeloj utakmici zabio četiri gola iz pet udaraca, a ima je i jednu asistenciju.

Momčad iz Kielcea po drugi je put u historiji je zabila 40 golova u Ligi prvaka. Posljednji put to im je pošlo za rukom u sezoni 2017/2018 protiv Rhein-Neckar Lowena.

Međutim, Nijemci su tada stigli u rezervnom sastavu. Dodajmo kako je Kielcanima ovo najbolji start u Ligi prvaka u šest godina. U posljednjih pet uvodnih utakmica u LP igrači Lomza Industrie nisu pobijedili niti jednom.

Ove sezone, osim Kielcea, tu je još jedna poljska momčad - Orlen Wisla Plock.

Top Komentari

K79
waooooo bravo majstore hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi