Mladi golman RK Borac napravio sjajan transfer u Makedoniju

Brkić potpisao za Ohrid

Mladi golman RK Borac napravio sjajan transfer u Makedoniju

Esmer Oštraković

Ekipa Borca iza sebe ima sezonu za zaborav jer nisu bili niti blizu vrha tabele, a veći dio sezone su čak borili bitku za opstanak u ligi.

U svemu tome nekoliko igrača je pokzalo da će se u narednom periodu moći itekako računati na njih, ali dosta će ih i otići iz kluba.

Tako će mladi Berin Brkić karijeru nastaviti u Makedoniji gdje će nastupati za ekipu Ohrida.

Mladi golman je standardan reprezentativac Bosne i Hercegovine u omladinskim kategorijama, a očekuje se da napravi jako dobru karijeru.

Pokazao je veliki potencijal Brkić ove sezone u dresu Borca, a na kraju je dobio ponudu koju nikako nije mogao odbiti.

Karijeru je započeo u Maglaju, a protekle tri godine proveo je u ekipi Borca.

Oglasi

Nije ovo jedini odlazak iz Borca, a klub na kraju sezone napušta i mladi Luka Perić koji odlazi u ekipu Celja.

"Osjećaji nakon potpisivanja ugovora su fantastični. Zaista sam sretan što mi se pružila prilika u ovakvom klubu kao što je RK Celje Pivovarna Laško", rekao je Perić nakon potpisa i dodao:

"Prije svega, želim da se zahvalim direktoru kluba i treneru ekipe. Velika je čast biti dio ovog kluba. Na meni je da dam sve od sebe."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nije prvi put da igrači iz Premijer lige Bosne i Hercegovine odlaze u legendarnu slovensku ekipu.

Prošle godine iz redova Izviđača u Celje je otišao i Amir Muhović koji je u međuvremenu psotao standardan reprezentativac naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi