Goražde bez problema savladalo Bosnu

Premijer liga za rukometaše

Goražde bez problema savladalo Bosnu

U okviru 8. kola rukometne Premier lige BiH, rukometaši visočke Bosne gostovali su u Goraždu, kod istoimene ekipe, čiji je trener donedavno bio bivši Bosnin trener Senad Skopljak.

Obzirom na nedostatak igrača zbog sporne pobune četvorke, više od poraza Visočani nisu mogli očekivati. Domaći su sjajno otvorili utakmicu, i Bosni dozvolili da prvi gol iz igre postigne u 15. minuti preko Bećara.

Jedinu mini seriju Bosna pravi preko Kadića koji pogađa dvaputa u 22. i 23. minuti za smanjenje rezultata sa 11:4 na 11:6. Međutim do kraja poluvremena, domaći postižu 4, a Bosna samo jedan gol. Za konačnih 15:7 na kraju prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu bolja igra visočkih rukometaša, međutim domaći nisu dozvolili preokret. 
Na početku drugog poluvremena domaći postižu pogodak preko Bezdroba za najveću prednost na utakmici od 9 golova razlike. Nakon toga Visočani od 32. do 42. minute prave seriju od 5:0, i tako dolaze na 4 razlike. U tom periodu Žiga se sjajno razbranio.

Međutim do kraja utakmice iako s puno više želje, i razigranosti, Visočani su napravili nekoliko tehničkih grešaka. što je omogućilo Goraždu, da rutinski održava prednost. A u posljednoj minuti kod rezultat 26:20, umjesto da smanje rezultat, Visčani prave još dvije greške, i dozvoljavaju domaćinu da postigne još dva gola za konačnih 28:20.

Kod domaćih najefikasniji su bili Bezdrob sa 9 i Bukva sa 7 golova, a golmani Savić i Džananović su sakupili po 9 odbrana. Kod Bosne četvorica su postigla po 4 gola i to Bećar, Kadić, Omanović i Begović, dok je Žiga sakupio 15 odbrana.

Goražde Bosna Prevent 28:20 (15:7)
Dvorana: "Mirsad Hurić", Goražde. Gledalaca: 1000. Sudije: Arnautović N. i Jović A. (oba Tuzla). Delegat: Milenko Turudić(Mostar). Sedmerci: Goražde 4(4), Bosna Prevent 4(3).  Isključenja: Goražde 10 minuta, Bosna Prevent 6 minuta.
Goražde: Šehović(3 odbrane), Bukva 7(3), Džaferović, Martić 3, Građan 2, Merkez 1, Jamak, Bezdrob 9(1), Dedović 1, Marić 1, Savić (9 odbrana), Fidahić 1, Halilović, Pilav, Džananović (9 odbrana), Biljaka 3. Trener: Dževad Čulov.
Bosna: Sirćo, Žiga ( 15 odbrana), Vranac 1, Burić 1, Begović 4, Balta 1(1), Sirćo Ed. 1, Omanović 4, Bećar 4(2), Musa, Ahmetaš, Kadić 4, Hasečić, Semić, Skopljak. Trener: Samir Jamaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije