Goražde "otkinulo" bod Bosni, Čelik bolji od Kozare

Premijer liga za rukometaše, 9. kolo

Goražde "otkinulo" bod Bosni, Čelik bolji od Kozare

Adnan Beganović

Kompletirano je 9. kolo Premijer lige za rukometaše, a nakon istog bodovno su na čelu tabele izjednačeni Bosna i Čelik.

Rukometaši Bosne su gostovali u Goraždu gdje su remizirali sa istoimenom domaćom ekipom (28:28). 

Goraždani su mnogo bolje otvorili susret i većim dijelom prvog poluvremena imali su ubjedljivu prednost, no na odmor se otišlo pri rezultatu 15:14 za domaće. U drugom poluvremenu izabranici Zuhdije Korkarića su zaigrali nešto bolje, te su konce igre držali u svojim rukama, ali tri sekunde prije kraja Goraždani su postigli pogodak za konačnih 28:28.

Najefikasniji u redovima domaće ekipe bili su Delić sa 10, te Merkez i Osmanković sa po četiri pogotka, dok su kod Studenata najefikasniji bili Delić sa sedam, te Memić, Vranac i Perić sa po četiri gola.

Kiks Studenata iskoristio je Čelik koji je pobijedio na gostovanju kod Kozare (35:32), pa se tako na prvom mjestu bodovno izjednačio sa Bosnom.

U Derventi je domaća momčad bila bolja od Goražda. Slavili su izabranici Zorana Dokića sa 39:35, a treba istaći da se većim dijelom susreta vodila izjednačena borba. Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Stanković sa devet, te Marčeta sa osam pogodaka, dok su Ereš i Bošnjak sa po osam pogodaka bili najefikasniji kod Izviđača.

Konjuh je na domaćem terenu bio bolji od Sloge (25:23), Zrinjski je savladao Gračanicu (39:30), Prijedor je u duelu sa Maglajem upisao domaću pobjedu (25:23), Krivaja je bila bolja od Čapljine (38:17), dok je Vogošča nadigrala Gradačac (36:26).

RK Derventa - RK Izviđač Ljubuški 39:35 (18:18)

Sportska dvorana Derventa. Gledalaca oko 300. Sudije: Pandžić Saša i Šatordžija Boris oba iz Banja Luke. Delegat: Sarajlić Saša iz Zenice.

RK Derventa:Vranješević, Marić 7, Ninković, Sibinčić, Zemunović 7, Škrga, Lukić, Mišanović, Tošić, Pekić 6, Ristić 1, Jokanović, Davidović, Marčeta 8, Stanković 9, Dokić 1.Trener: Zoran Dokić.

RK Izviđač: Šarac Damjan, Miličević 3, Ereš 8, Miletić, Zeljić 2, Mandić 4, Bošnjak 8, Hrstić 1, Jarak, Prskalo, Boras 7, Šarac Ivan, Pavlak 1, Grbavac, Džolić. Trener: Mikulić Dario.

Sedmerci: RK Derventa 4(3), RK Izviđač 4(3)

Isključenja: RK Derventa 8 minuta, RK Izviđač 12 minuta

RK Goražde - RK Bosna 28:28 (15:14)

Dvorana Mirsad Hurić. Gledalaca oko 1.500. Sudije Jović i Arnautović (Tuzla). Delegat: Raić (Mostar). Isključenja: Goražde 14 minuta, Bosna 12 minuta. Sedmerci: Goražde 4(3), Bosna 5(5). 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Goražde: Merkez 4, Osmanković 4, Marić 2, Fazlić 2, Krakonja, Jamak 1, Grujić 2, Šehović, Pušilo, Delić 10, Šundo, Fidahić 3, Džananović, Žiga, Peruničić, Pleh. Trener: Nermin Đana

Bosna: Fejzović, Burnazović, Memić 4, Korjenić, Delić 7, Halilković 1, Efendić 15 odbrana, Perić 4, Alibegović, Vranac 4, Bračković 2, Zulfić 3, Građan, Dedajić 3, Bečić, Zahirović. Trener: Zuhdija Korkarić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.