Goražde u derbiju nadigralo Čelik

Premijer liga za rukometaše

Goražde u derbiju nadigralo Čelik

Adnan Beganović

U derbiju 26. kola Premijer lige Bosne i Herecegovine za rukometaše Goražde je pred svojim navijačima rezultatom 40:33 savladalo Čelik.

Kod Goražda najefikasniji su bili Biljaka i Jaškić sa po 9 golova, dok je Begagić sa isto toliko bio najučinkovitiji kod Čelika.

Rukometaši Dervente pobjedom su se oprostili od svojih navijača. Naime, u posljednjem susretu sezone savladali su Bosnu iz Visokog (31:24). Najefikasniji u redovima Dervente bili su Gavrić sa 8, te Zekić, Zemunović, Škrga i Mišanović sa po 4 gola, dok je Skopljak sa 7 golova bio najučinkovitiji kod Bosne.

Rukometaši Zrinjskog su u Mostaru bili bolji od Vogošće (24:21), Gračanica je savladala Konjuh (28:27), dok je Krivaja bila bolja od Leotara (28:27).

Plasman u Ligu 6 već ranije su obezbijedili Sloga, Goražde i Čelik, dok društvo najboljih napuštaju Prijedor, Maglaj i Vogošća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.