Gradačac lako s Krivajom, Zrinjski iznenadio u Sarajevu

Premijer liga za rukometaše, 23. kolo

Gradačac lako s Krivajom, Zrinjski iznenadio u Sarajevu

Edmir Škorić

Rukometaši Gradačca su u 23. kolu Premijer lige savladali Krivaju sa 38:28.

Gradačačni ne posustaju za Čelikom i Konjuhom, pa su u Sportskoj dvorani Gradačačkog sajma bez većih problema savladali goste iz Zavidovića. 

 

Krivaja se dobro držala prvih pola sata, te se na odmor otišlo pri rezultatu 16:16, ali su domaći ubacili u brzinu više, te u nastavku uspjeli otići na velikih 10 golova prednosti.

 

I ovaj put ih je do trijumfa vodio bh. reprezentativac Damir Doborac sa 10 pogodaka, dok je Slaven Šijaković postigao sedam. Šest je postigao Ilić Darko, a pet Nermin Isić. 

 

Najefikasniji u redovima Krivaje bio je Benjamin Čičkušić sa devet golova, dok je šest postigao Ferid Avdić, a gol manje Jasmin Omerović.

 

Zrinjski je u Sarajevu sa 28:27 savladao Bosnu. Domaćin nije uspio sačuvati 14:11 vodstvo s poluvremena, te je nastavio sa lošim igrama... Mostarce je predvodio Ante Grbavac sa osam pogodaka, dok je kod Studenata Damir Halilković postigao šest, koliko i Elis Memić.

 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Gračanica je sa 33:28 savladala Kakanj, dok je Leotar u Trebinju s 27:21 bio bolji od Dervente. Visočka Bosna je izgubila u Živinicama protiv Konjuha, koji se vodećem Čeliku ponovo primakao na jedan bod.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.