Gradačac skinuo skalp šampionu, Borac bolji od Čelika

Liga 6 za rukometaše

Gradačac skinuo skalp šampionu, Borac bolji od Čelika

A. Beganović

U okviru 4. kola Lige 6 rukometaši Gradačca su na domaćem terenu savladali aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka Slogu iz Doboja (35:30).

Rukometaši Gradačca večeras su savladali Slogu, te su se tako osamili na 2. mjestu tabele.

Sloga je nešto bolje otvorila susret, odnosno u prvih 30 minuta je konce igre držala u svojim rukama, pa je i na odmor otišla sa zalihom od dva gola (15:13).

Međutim, u drugom dijelu domaći rukometaši su zaigrali mnogo bolje, te su na kraju sasvim zasluženo slavili.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Slaven Šijaković sa 12, Damir Doborac sa devet, te Halil Šahdanović sa sedam golova. S druge strane kod Sloge su najučinkovitiji bili Milan Pavlov sa osam, te Danko Panić i Danijel Vukičević sa po šest golova.

Na kraju dodajmo da je Borac u Banjoj Luci savladao Čelik (30:26), te je na taj način stigao do četvrte pobjede iz isto toliko susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.