Građan: Iza mene je sezona iz snova

Istekao mu ugovor sa Goraždem

Građan: Iza mene je sezona iz snova

Adnan Beganović

U nedavno završenoj rukometnoj sezoni najprijatnije izenanđenje bili su rukometaši Goražda, koji su po prvi put u historiji u svoje vitrine stavili jedan pehar.

Naime, Goraždani su osvojili Kup Bosne i Hercegovine, a jedan od najzaslužnijih za dobre igra ovog premijerligaša je svakako i mladi reprezentativac Elmir Građan.

"Iza nas je sezona iz snova. Grad Goražde živi za rukomet i presretan sam zbog osvojenog Kupa. Nije bilo lako, ali na domaćem terenu, nošeni velikom podrškom s tribina, uspjeli smo u finalu iznenaditi favorizirani Borac. Malo smo posustali u samoj završnici Lige 6, ali iz razumljivih razloga. Stigao nas je umor", za SportSport.ba je istakao mladi Građan.

Mladi rukometaš Goražda standardni je reprezentativac našeg mladog nacionalnog tima, a nedavno se našao i na proširenom spisku selektora A reprezentacije Dragana Markovića.

"Igrati za reprezentaciju je nešto posebno. Mi, koji volimo ovu zemlju, sanjamo o tome, a eto moj san se ostvario. Standardan sam u mladoj reprezentaciji, koja ima perspektivu. Malo nam je falilo da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo, no možda je i neiskustvo kumovalo porazu na Islandu. Moja najveća želja je biti standardan u A timu, i siguran sam da ću istu i ostvariti", ističe Građan, kojem je aktuelni ugovor sa Goraždem istekao krajem ove sezone.

"Ugovor mi je istekao, ne znam šta će biti dalje. Planiram upisati DIF, ali rukomet neću zanemariti. Vidjet ćemo, prelazni rok još uvijek nije ni počeo", zaključio je Građan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.