Grbavac: Cilj je osvojiti naslov prvaka

Grbavac: Cilj je osvojiti naslov prvaka

M. Maksimović

Takmičenje u rukometnoj Ligi za prvaka BiH započinje danas, a prvi favorit za naslov je tim Izviđača koji je našu zemlju ove godine predstavio u regionalnoj SEHA ligi.

Tvorac tima, trener Zdenko Grbavac očekuje još jednu uspješnu sezonu kad je domaće prvenstvo u pitanju, a cilj Skauta je posve jasan.

“Imali smo problem nakon duge pauze, više nego što je imao primjerice Borac prošle godine, nakon završetka SEHA lige. Praktično smo 55 dana bez takmičarske utakmice, a to smo pokušali nadoknaditi aktivnijim treninzima, i mini turnejom u Srbiji gdje smo odigrali nekoliko prijateljskih utakmica. Smatram da spremni dočekujemo play off, iako je objektivan problem neigranje Josipa Šarca, koji je kroz ove utakmice SEHA lige bio jedan od naših ključnih igraća ali eto sticanjem okolnosti Josip je imao i prije bolesti problema s virozom, pa ga faktički nije ni bilo zadnja tri mjeseca. Nekako smo uspjeli naviknuti ekipu na igru bez njega, a ove utakmice će pokazati koliko smo u tome uspjeli. Dobili smo dobro pojačanje u iskusnom i kvalitetnom pivotu Ratku Nikoliću, koga trebamo maksimalno iskoristiti kako bi titula ostala u Ljubuškom, što je naš cilj“, istakao je Grbavac.

Izviđač doigravanje započinje utakmicom protiv banjalučkog Borca.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi