Grbavac: Potrudit ćemo se da osvojimo Kup

Trener Izviđača

Grbavac: Potrudit ćemo se da osvojimo Kup

Rukometaši Borca u dramatičnom posljednjem kolu Lige za prvaka osvojili su titulu prvaka. 

Banjalučani su poraženi rezultatom 23:21 u Vogošći, ali im je titulu donijela pobjeda Konjuha nad Izviđačem (29:28).

“Borac je imao sreću, svi imamo isto bodova, ali je utjecala gol razlika. Oni su dvije domaće utakmice odradili dobro i to im je na koncu bilo dovoljno za prvo mjesto. Razočarani jesmo, iako smo u trogodišnjem ciklusu predstavili klub na najbolji način i podigli ga na viši nivo. Osjećam da sam kao šef

stručnog štaba kriv, da snosim dozu odgovornosti za rezultat, ali ovo je sport u kojem se i drugi pitaju. Žao mi je zbog igrača i uprave koja se potrudila osigurati nam sve potrebne uslove, kao i zbog navijača. Titule se uvijek teže odbrane nego osvoje”, izjavio je trener Izviđača Zdenko Grbavac.

Za spas sezone Uzviđač će za vikend pokušati osvojiti Kup BiH.

“Potrudit ćemo se da se do tad vratimo mentalno kako bismo došli do cilja, što bi ipak sezonu učinilo uspješnijom. Vjerujem da ćemo ponovo igrati finale jer smo u polufinalu s Maglajem”, kaže Grbavac čija se ekipa poslije pauze od 55 dana kroz šest mečeva Lige 4 ipak vratila u takmičarski ritam.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Izviđač je posljednji put osvajač Kupa bio 2002. godine. Prošle sezone su ispustili trofej u finalu protiv Vogošće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi