Grudama pobjeda službenim rezultatom

Epilog neodigranog susreta Vrbas - Grude

Grudama pobjeda službenim rezultatom

O. Lekić

Susret 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice između Vrbasa i Gruda registrovan je službenim rezultatom 10:0 u korist gostujuće ekipe.

Proteklog vikenda odigrano je pet susreta posljednjeg kola jesenjeg dijela Premijer lige BiH za rukometašice, dok se susret Vrbasa i Gruda u Banjoj Luci nije odigrao, pa je zadnju riječ imao Komesar takmičenja ZdenkO Alpeza.

1. U skladu sa odredbama članka 91. stavak 1. točka 2. i stavak 2. Propozicija natjecanja, utakmica 11. kola PLŽ ŽRK Vrbas – HŽRK Grude Autoherc se registrira službenim rezultatom 0:10. Ekipi ŽRK Vrbas se oduzima 1 (jedan) bod od sveukupno osvojenih bodova.

2. U skladu sa odredbama članka 17., članka 19., članka 22. i članka 92. Propozicija natjecanja, te temeljem članka 69. Stegovnog pravilnika RS BiH, ŽRK Vrbas se kažnjava novčanom sankcijom od 300 (tri stotine) KM.

3. U skladu sa odredbama članka 17., članka 19., članka 22. i članka 92. Propozicija natjecanja, te temeljem članka 35. Stegovnog pravilnika RS BiH, gospodin Živko Trivunović se kažnjava zabranom obnašanja službene dužnosti u rukometnom sportu u trajanju od 2 (dva) mjeseca. Početak trajanja izrečene mjere zabrane se smatra datum službene objave ove odluke.

4. Temeljem pisanih izvješća službenih osoba (nadzornik, suci), a u skladu sa odredbama članka 35. i članka 110. Propozicija natjecanja, ŽRK Vrbas se kažnjava novčanom sankcijom od 200 (dvije stotine) KM.

5. U skladu sa odredbama članka 102. Propozicija natjecanja, sve izrečene novčane sankcije ŽRK Vrbas je obvezan uplatiti na žiro račun RS BiH u roku od 4 (četiri) dana od dana objave ove odluke", navodi se u odluci Komesara za takmičenje uz obrazloženje.

"Dana 09.12.2014. godine u skladu s obvezama definiranim člankom 35. Propozicija natjecanja, ŽRK Vrbas pisanim putem (dokaz: izvornik e-mail 09.12. PM 4:05, potpisan gosp. Rade Unčanin, obavještava gostujuću momčad HŽRK Grude te Voditelja natjecanja o terminu odigravanja utakmice planiranom za nedjelju 14.12.2014. godine u 18 sati u dvorani Farma Prom. Ovaj predloženi termin je u

suprotnosti sa jasno utvrđenim mogućim terminima definiranim članom 10. Propozicija natjecanja. Bez ikakve intervencije, istog dana, ŽRK Vrbas (dokazi: izvornik e-mail 09.12. 06.09. PM, potpisan gosp. Rade Unčanin) šalje ispravak termina utakmice ŽRK Vrbas – HŽRK Grude Autoherc gostujućoj momčadi i Voditelju natjecanja, gdje uz ispriku (izvinjenje) i obrazloženje da je došlo do pogreške, obavještava o odigravanju iste utakmice u terminu subota 13.12.2014. godine u 18:00 sati. U skladu sa odredbama Propozicija natjecanja i sa urednom najavom organizatora, Voditelj natjecanja objavljuje putem službenog glasila (web stranica RS BiH) službenu nominaciju i obvezujuće termine odigravanja utakmica 11 kola PLŽ. Dana 11.12.2014. godine HŽRK Grude Autoherc pismenim putem (dokaz: izvornik email

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

11.12.2014. AM 10:44 potpisan od g-đa Ana Marija Šimić – tajnik) Voditelju natjecanja prosljeđuje upućeni odgovor na molbu ŽRK Vrbas o ponovnoj promjeni termina odigravanja utakmice, u kojem odgovaraju da nisu u mogućnosti prihvatiti novi prijedlog (Nedjelja 14.12.2014. godine u 17:00 sati) zbog ranije preuzetih obveza. Naglašavam, da nitko ni na kakav način, niti usmeno niti u bilo kojem obliku pismeno, se nije obratio Voditelju natjecanja sa bilo kakvom zamolbom ili pak zahtjevom za promjenu službeno objavljenog datuma i termina utakmice od 09.12.2014. godine. Sagledavajući i uvažavajući sve nepobitne činjenice, evidentno je da je ŽRK VRBAS kao domaćin i organizator predmetne utakmice, postupio protivno vrlo jasnim i decidnim odredbama članka 10. i članka 81. Propozicija natjecanja, što je za posljedicu imalo donošenje ovakve odluke."

U skladu sa člankom 88. Propozicija natjecanja, nezadovoljna strana ima pravo žalbe drugostupanjskom organu – Natjecateljskom povjerenstvu RS BiH u roku od 8 (osam) dana od datuma objave prvostupanjske odluke, uz ispunjenje svih preduvjeta definiranih člankom 88. i člankom 89. Propozicija natjecanja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije