Grude nepobjedive, Dubica se probila na 2. mjesto

Premijer liga za rukometašice

Grude nepobjedive, Dubica se probila na 2. mjesto

A. Beganović

U derbiju 9. kola Premijer lige za rukometašice aktuelne prvakinje Grude u Goraždu su bez većih problema savladale domaću ekipi.

Izabranice Zlate Zubac slavile su rezultatom 34:20, a pitanje pobjednika bilo je odlučeno već nakon prvih 30 minuta kada su Gruđanke imala prednost deset golova (17:7).

Najefikasnije u redovima pobjedničke ekipe bile su Ana Vrančić sa devet, te Andrea Prusina sa osam pogodaka, dok su kod Goražda bolje od ostalih bile Mujagić sa sedam, te Mitrović sa pet pogodaka.

Dubica je na svom terenu teže od očekivanog savladala Hadžiće (29:28), te se sa nova tri boda probila na 2. mjesto tabele.

Jovana Ilić sa 10, te Ana Pejaković sa sedam pogodaka su bile najefikasnije kod Dubice, dok su Minela Delalić sa osam, te Divna Janković sa šest pogodaka bile najefikasnije kod Hadžića.

Ilidžanke su na domaćem terenu nadigrale Izviđač (25:20), Mira je slavila na gostovanju kod Neretve (27;26), dok je gostujuću pobjedu upisala i Krivaja koja je u Mostaru bila bolja od Katarine (30:24), a meč Bihaća i Jedinstva je odgođen zbog evropskog ispita ekipe iz Tuzle.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Nakon odigranih devet kola na čelu tabele sa maksimalnih 27 bodova nalaze se Grude, Dubica je drugoplasirana sa 21 bodom, Krivaja trećeplasirana sa 19, dok su na začelju Neretva i Bihać sa po 4 osvojena boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi