Rukometašice Gruda se oprostile od Evrope

Rukometašice Gruda se oprostile od Evrope

A. Beganović

Višestruke prvakinje naše zemlje, rukometašice Gruda, oprostile su se od nastupa u Evropi za ovu sezonu.

Naime, nakon što su juče u prvom susretu osmine finala EHF European kupa poražene od Rocasa Gran Canarije rezultatom 29:22, Grude su i u revanšu pretpjele poraz.

Danas su rukometašice španskog predstavnika bile ubjedljivije i slavile su rezultatom 43:18, no s obzirom na ulaganja u ženski rukomet u našoj zemlji, plasman među 16 najboljih ekipa jednog evropskog takmičenja je vrijedan divljenja.

Španski klub je u današnjem meču dominirao, nakon 30 minuta imao je ogromnu prednost od 17 pogodaka (27:10), pa je do kraja bilo samo nepoznato s koliko će razlike slaviti.

Najefikasnije u redovima Gruda bile su Jovana Ilić sa sedam, te Karla Lovrić sa trti pogotka, dok su Rodriguez Hernandez sa devet, te Spugnini Santome sa osam pogodaka bile najefikasnije kod Gran Canarije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi