ŽRK Grude izborio plasman u osminu finala EHF kupa

Sjajne vijesti

ŽRK Grude izborio plasman u osminu finala EHF kupa

E. Oštraković

Rukometašice Gruda izborile su plasman u osminu finala EHF kupa, nakon što su u dvomeču bile bolje od Rudara iz Podgorice.

U prvom susretu viđen je remi, a rezultat je bio 29:29, ali su u drugoj utakmici ostvarile pobjedu od osam razlike, a bilo je 30:22.

One su na taj način izborile plasman u osminu finala EHF kupa, a do pobjede su Grude vodile Nikolina Čutura i Jovana Ilić sa po šest postignutih golova.

One su jedini ovogodišnji predstavnik Bosne i Hercegovine u ženskoj kategoriji na Evropskoj sceni, a u EHF takmičenju sudjeluje ukupno 41 ekipa.

Top Komentari

sport1
Bravvoooo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi